Těsto na "Indiánky" - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těsto na "Indiánky"
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10349 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
140 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
110 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Solamyl |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 219g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 786,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těsto na "Indiánky" postup přípravy receptu:
1 | Žloutky třeme s 30g mouky a vanilkovým cukrem. Přidáme sníh ušlehaný z bílků, cukru a mouky se Solamylem. |
2 | Cukrářský sáček naplníme těstem a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme polokoule o průměru 5cm. Poprášíme je moukou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Těsto dobře propečeme, aby mělo hladký povrch. |
3 | Těsto používáme při přípravě Indiánků a různého drobného pečiva. |